Nederlaag Veltman na gemiste penalty's en bizar VAR-moment

27 februari 2021, 17:44   Bijgewerkt: 27 februari 2021, 18:03

In de kelder van de Premier League heeft Brighton & Hove Albion zaterdagmiddag op bizarre wijze verloren van West Bromwich Albion. Tot drie keer toe leek Brighton de vroege achterstand goed te kunnen maken, maar het miste twee strafschoppen en zag een benutte vrije trap afgekeurd worden. Vooral over het laatste moment zal nog lang nagesproken worden. 

Het was de 29e minuut toen Brighton dicht bij de zestien van West Brom een vrije trap te nemen kreeg. Door een kopbal van Kyle Bartley in de elfde minuut stond het toen al met 1-0 achter. Waar de thuisploeg nog niet helemaal goed opgesteld stond, verraste Lewis Dunk door snel binnen te schieten. De gelijkmaker, zo leek het, al leek ook scheidsrechter Lee Mason niet helemaal te weten hoe hij moest handelen. Hij leek het doelpunt af te keuren, omdat hij nog niet gefloten had, maar kende hem toen plots toch toe. Na een minutenlang VAR-moment verscheen de beslissing op het scherm: 'no goal'. De vrije trap moest over en werd dit keer recht in de handen van de keeper geschoten. 

Hoewel er genoegen over na te praten valt, kan Brighton de nederlaag moeilijk aan dat moment wijten. Zelf kreeg het liefst twee keer de kans om vanaf de stip gelijk te maken. In de eerste helft was die kans aan Pascal Gross, die met zijn inzet de lat raakte. Na rust zat het spreekwoordelijke engeltje nog altijd op de lat van de bezoekers, want ook invaller Danny Welbeck raakte met zijn poging vanaf de stip het houtwerk. De spits schoot op de paal. Het zou uiteindelijk een heel zure nederlaag betekenen voor de ploeg waar ook Joël Veltman negentig minuten lang binnen de lijnen stond. Landgenoot Davy Pröpper moest de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen