Van Bronckhorst wacht rustig tot nieuwe uitdaging voorbijkomt

Van Bronckhorst wacht rustig tot nieuwe uitdaging voorbijkomt

27 februari 2021 – Na een lucratief avontuur in China is Giovanni van Bronckhorst terug in Nederland. De 46-jarige trainer heeft op dit moment geen werkgever en zal op korte termijn ook niet aan de slag gaan bij een club. Gedurende zijn sabbatical geniet Van Bronckhorst van de tijd die met zijn gezin doorbrengt.

Van Bronckhorst was één seizoen trainer van Guangzhou R&F. Het Chinese avontuur duurde vanwege de coronacrisis niet langer. "Ik heb nu even alle rust om thuis met mijn gezin te zitten", vertelt hij bij RTV Rijnmond. "Alles ging razendsnel dicht en het betekende dat ik ook mijn gezin daar niet meer kon zien. Ik besloot toen dat één seizoen genoeg was zodat ik kon terugkeren naar Nederland. En nu wacht ik af of er in de zomer misschien wel weer een leuke uitdaging voorbij komt."

Met vijf prijzen in vier jaar kende Van Bronckhorst tussen 2015 en 2019 een succesvolle periode als trainer van Feyenoord. Nog altijd volgt hij de Rotterdamse club op de voet. "Wel moet ik zeggen dat ik nu heel anders kijk, want in plaats van als speler of als trainer kijk ik nu als fan naar elke wedstrijd. Elke wedstrijd die ik kan zien van Feyenoord, zelfs toen ik in China zat, probeerde ik te volgen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021