Luuk, Frenkie en Dest aan de aftrap van La Liga-kraker

27 februari 2021, 16:05

Luuk de Jong staat vanavond namens Sevilla aan de aftrap van de kraker tegen FC Barcelona. De spits werd dit seizoen vaak op de bank gehouden door concurrent Youssef En Nesyri, maar kan de laatste tijd weer op wat meer speeltijd rekenen. Bij Barcelona begint zoals gebruikelijk Frenkie de Jong en heeft ook Sergino Dest een basisplaats.

Barça-trainer Ronald Koeman moest nog even puzzelen met zijn basiself, zoals hij eigenlijk het hele seizoen al heeft moeten doen. Verdediger Ronald Araújo is terug in de wedstrijdselectie, maar begint nog op de bank. Met basisplaatsen voor Jordia Alba, Clement Lenglet, Gerard Piqué, Oscar Mingueza én Dest is het afwachten hoe de formatie van Koeman eruit komt te zien. Een 5-3-2-systeem lijkt gezien de opstelling een reële mogelijkheid.

De wedstrijd, die om 16:15 uur begint, is de eerste van twee ontmoetingen tussen beide teams deze week. Aankomende woensdag treffen de ploegen elkaar in Camp Nou voor de returnwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey. De heenwedstrijd werd door Sevilla met 2-0 gewonnen.

Opstellingen

Sevilla: Bono; Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero; Jordan, Fernando, Rakitic; El Haddadi, L. De Jong, Gomez

FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Messi

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen