Ongewone doelpuntenmakers bezorgen City twintigste zege op rij

Ongewone doelpuntenmakers bezorgen City twintigste zege op rij

27 februari 2021 – De indrukwekkende zegereeks van Manchester City duurt voort. Zonder groots te spelen won het team van trainer Pep Guardiola zaterdagmiddag met 2-1 van West Ham United. Centrumverdedigers Rúben Dias en John Stones bezorgden de koploper van de Premier League de verdiende overwinning. Manchester City staat nu dertien punten los van de concurrentie.

De zegereeks van Manchester City begon op 19 december tegen Southampton (0-1). Daarna wonnen The Citizens alle wedstrijden die zij speelden in de Premier League, de Champions League, de FA Cup en de League Cup. Tegen West Ham United speelde Manchester City zeker niet zijn sterkste wedstrijd in die reeks, wat mede te maken had met de verdedigende tactiek van de Londense tegenstander.

Na een moeizaam eerste halfuur zonder echte mogelijkheden kwam Manchester City uit de eerste echte kans van de wedstrijd op voorsprong. Na een afgemeten voorzet van Kevin De Bruyne (met zijn linker) liet Dias het net trillen. West Ham United kreeg vlak na het openingsdoelpunt een dot van een kans om op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Michail Antonio eindigde op de paal. Even later maakte hij alsnog de 1-1. Na een mislukt schot van Jesse Lingard schoot de aanvaller bij de tweede paal binnen.

Het spelbeeld in de tweede helft was eenzijdig. Manchester City had verreweg het meeste balbezit, ging geduldig op zoek naar de voorsprong en kreeg ruim twintig minuten voor tijd loon naar werken. Op aangeven van Riyad Mahrez schoot Stones de 2-1 tegen de touwen. De thuisploeg hield vervolgens de pot dicht. West Ham United probeerde het nog wel, maar kwam nauwelijks in de buurt van doelman Ederson.

Door de overwinning staat Manchester City nu dertien punten los van Manchester United en Leicester City. De nummers twee en drie van de Premier League spelen dit weekend tegen respectievelijk Chelsea en Arsenal.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021