BILD wijst Huntelaar aan als een van de Schalke-rebellen

BILD wijst Huntelaar aan als een van de Schalke-rebellen

27 februari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar, Shkodran Mustafi en Sead Kolasinac zijn volgens BILD de spelers van Schalke 04 die rebelleren tegen trainer Christian Gross. Zij zouden het bestuur hebben verzocht om de 66-jarige Zwitserse oefenmeester te vervangen.Schalke 04 ontkent dat de selectie heeft gevraagd om het ontslag van Gross, maar volgens BILD zijn er wel degelijk spelers in opstand gekomen tegen de Zwitser. De trainer wordt verweten dat hij de namen van spelers en tegenstanders continu door elkaar haalt, spelers in de verkeerde taal aanspreekt, slechte trainingen geeft en vaak een verkeerde wedstrijdtactiek hanteert.

Gross werd twee maanden geleden aangesteld in Gelsenkirchen en kreeg als taak om Schalke 04 voor degradatie te behoeden. Met de Zwitser aan het roer zijn de resultaten echter niet veel beter geworden. Schalke 04 boekte vlak na de jaarwisseling weliswaar de eerste competitiezege sinds 17 januari vorig jaar, maar won daarna geen enkele keer meer. In de negen wedstrijden die Gross op de bank zat bij Schalke 04, veroverde de club slechts vijf punten. Afgelopen weekend werd nog een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen aartsrivaal Borussia Dortmund geleden. 

Huntelaar afwezig
Schalke 04 neemt het zaterdagmiddag zonder Huntelaar op tegen VfB Stuttgart. De van Ajax overgekomen spits is wederom niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Sinds zijn terugkeer naar Gelsenkirchen speelde hij pas tien minuten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021