Cassano noemt Ronaldo-project Juventus mislukt

Cassano noemt Ronaldo-project Juventus mislukt

27 februari 2021 – Cristiano Ronaldo scoort ook op 36-jarige leeftijd aan de lopende band bij Juventus, maar Antonio Cassano vindt dat de Portugese aanvaller geflopt is in Turijn. In een interview met Corriere dello Sport legt de gestopte spits uit waarom hij van mening is dat de Oude Dame Ronaldo nooit had moeten aantrekken.

Juventus nam Ronaldo in de zomer van 2018 voor ruim honderd miljoen euro over van Real Madrid. "Hij werd gehaald om de Champions League te winnen, maar ze hebben het met hem slechter gedaan dan in het verleden en de Scudetto zouden ze sowieso hebben gewonnen. Het was een verkeerd project", stelt de 38-jarige Cassano.

Bovendien past Ronaldo volgens Cassano niet in de plannen van nieuwe trainer Andrea Pirlo. "Hij zal blijven scoren, dat zou hij zelfs zittend kunnen. Maar Andrea wil van achteruit opbouwen, hoog druk zetten en tussen de linies spelen. Ronaldo beslist veel wedstrijden, maar neemt weinig deel aan het spel. Naar mijn mijn mening heeft hij het de afgelopen jaren slecht gedaan, tenzij ze er nog in slagen de Champions League te winnen."

Met achttien doelpunten is Ronaldo op dit moment de topscorer van de Serie A. De Portugese ster scoorde in totaal al negentig keer in het shirt van Juventus.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021