Feyenoord-supporters tekenen beroep aan bij Raad van State

Feyenoord-supporters tekenen beroep aan bij Raad van State

27 februari 2021 – Supporters van Feyenoord stappen naar de Raad van State om in beroep te gaan tegen het door de Rotterdamse gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan voor Feyenoord City. In december werd het plan met een minimale meerderheid goedgekeurd. Alle oppositiepartijen stemden tegen, de gehele coalitie stemde voor.

Tegenstanders van het plan hebben zich door juristen laten informeren over de mogelijkheden om bij de Raad van State in beroep te gaan tegen het bestemmingsplan. 'Al met al ziet de advocaat in de verzamelde argumenten voldoende grond om tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep in te stellen bij Raad van State', laat collectief Stadion op Zuid weten.

De argumenten worden opgesomd door de groep. 'De financiële uitvoerbaarheid van het stadionplan is onvoldoende aangetoond en het plan drijft Feyenoord Rotterdam en Stadion Feijenoord N.V. richting een faillissement. Het mobiliteitsplan pakt nog steeds negatief uit voor supporters en geeft risico's voor de business case. Hetzelfde geldt voor het seating plan, dat supporters confronteert met fors hogere toegangsprijzen.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021