Konterman als tussenpaus aan de slag bij PEC Zwolle

Konterman als tussenpaus aan de slag bij PEC Zwolle

27 februari 2021 – PEC Zwolle heeft Bert Konterman aangesteld als interim-trainer. De vijftigjarige oefenmeester is de tijdelijke opvolger van John Stegeman, die eerder deze week vanwege de tegenvallende resultaten werd ontslagen. Konterman zal tot het einde van het seizoen op de bank zitten bij de Zwollenaren. Assistent-trainers Leeroy Echteld, Gert Peter de Gunst, Henry van der Vegt en keeperstrainer Jacques Storm zullen hem bijstaan.

Konterman wordt door de KNVB tijdelijk afgestaan aan PEC Zwolle. Na de zomer zal hij bij de voetbalbond verdergaan als bondscoach van Oranje Onder-19. "Bij PEC Zwolle is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest. De club heeft het afgelopen decennium een ontzettend mooie ontwikkeling doorgemaakt en zit nu een paar maanden in een tussenfase. Toch valt er juist in deze periode veel te winnen. Want naast zoveel mogelijk resultaat uit de tien resterende wedstrijden behalen, heb ik als doel gesteld om het enthousiasme en de energie binnen de lijnen verder te laten toenemen", vertelt de tussenpaus.

Ook wil Konterman een bijdrage leveren aan de individuele ontwikkeling van spelers. "Het werkt daarbij in mijn voordeel dat ik een aantal jongens uit de selectie al ken vanuit de vertegenwoordigende jeugdteams bij de KNVB en mijn eerdere periode in Zwolle. Ik heb erg veel zin in deze job en kan niet wachten om met de selectie het veld op te gaan."

Technisch manager Mike Willems is verheugd met de tijdelijke komst van Konterman. "Bert is op dit moment de meer dan geschikte kandidaat voor de vacante positie. Hij komt uit de regio en kent de club door en door. In het verleden heeft Bert hier namelijk zowel als voetballer, jeugdtrainer en als technisch manager gewerkt. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren veel ervaring opgedaan bij vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep."

Naar verwachting zal Konterman in de zomer worden opgevolgd door Art Langeler, die in het verleden ook al trainer van PEC Zwolle was.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021