"Geen spijt van dat transfers naar Ajax en Spurs niet doorgingen"

"Geen spijt van dat transfers naar Ajax en Spurs niet doorgingen"

27 februari 2021 – Ron Vlaar zette ruim twee weken geleden noodgedwongen een punt achter zijn spelerscarrière. Aanhoudende fysieke klachten noopten de 35-jarige verdediger er de brui aan te geven. Voldaan kijkt Vlaar terug op zijn loopbaan, met het bronzen WK in Brazilië in 2014 als zijn absolute hoogtepunt."Hoewel ik voor de wereldtitel naar het WK kwam", erkent Vlaar, die tijdens de eindronde een vaste waarde in het team van bondscoach Louis van Gaal was, tegenover De Telegraaf. "Die overtuiging heb ik toen altijd willen uitstralen en ik merkte dat het aanstekelijk werkte in de spelersgroep. In Brazilië moest Vlaar gewoon spelen, een kerel zijn en de boel leiden. Pakt het zo uit, dan is het geweldig. Brons was geen toeval. Met een topfitte Van Persie waren we wereldkampioen geworden."

Tijdens zijn rijke loopbaan is Vlaar veel topspitsen tegengekomen. "Op Zlatan Ibrahimovic na ben ik bijna alle grote spitsen tegen het lijf gelopen: Messi, Ronaldo, Suarez, Van Persie, Agüero, Rooney, Lukaku, Giroud en Higuain. Zonder echt weggespeeld te zijn. Vind ik nog steeds gaaf", aldus de verdediger, die 'slechts' bij drie clubs speelde. "Ik ben er trots op dat ik langdurig bij AZ, Feyenoord en Aston Villa heb gespeeld, zodat ik overal iets moois heb kunnen opbouwen. En nee, ik heb er geen spijt van dat transfers naar Ajax en Tottenham Hotspur niet doorgingen."

"Mijn tijd bij Feyenoord heeft me mede door mijn blessures gevormd, gemaakt tot wie ik ben. Daar ben ik dankbaar voor. De club heeft me gesteund in de tijd dat ik het heel moeilijk had, zelfs tijdens de revalidatie mijn contract verlengd", aldus Vlaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021