Verrassende topscorer GAE: "Alsof ik een magneet in me heb"

Verrassende topscorer GAE: "Alsof ik een magneet in me heb"

27 februari 2021 – Hij maakt deel uit van de minst gepasseerde verdediging van de Eerste Divisie, maar is tevens clubtopscorer van Go Ahead Eagles. Sam Beukema maakte vrijdagavond tegen Jong PSV (1-0) alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen. "Het is heel bizar, zoveel doelpunten als ik maak. Het lijkt wel alsof ik een magneet in me heb."Dat vertelde Beukema na afloop van de overwinning tegen de beloften van de Eindhovense beloften tegenover RTV Oost. Voorafgaand aan het huidige seizoen stond voor Beukema de teller in het profvoetbal nog maar op twee doelpunten. "Ik denk dat het komt doordat we veel op standaardsituaties trainen. Dan zie je ook dat de tegenstander het er lastig mee heeft, zelfs wanneer ze het weten. Het is gewoon een wapen van ons."

Ook tegen Jong PSV scoorde de jonge centrumverdediger uit een standaardsituatie. Na achttien minuten opende Beukema de score. Daarna hield Go Ahead de pot dicht. "Wij eenmaal een voorsprong hebben, dan zijn we gewoon heel lastig kloppen. Want de organisatie staat altijd heel goed en we hebben een goede keeper op goal. Dat is vandaag ook wel weer gebleken."

Go Ahead won dit jaar acht van de negen competitiewedstrijden en staat nu vijfde, met zeven punten achterstand op nummer twee De Graafschap.  "We moeten gewoon blijven doorgaan, dan gaan we het wel zien. Maar natuurlijk kijk je er wel stiekem naar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021