Opluchting groot bij Van den Brom: "Leuk om mee te maken"

Opluchting groot bij Van den Brom: "Leuk om mee te maken"

27 februari 2021 – John van den Brom is opgelucht na de 1-2 overwinning van KRC Genk op bezoek bij Charleroi. De ploeg van de Nederlandse trainer boekte vrijdagavond de eerste competitiezege in een maand tijd. Dankzij een laat doelpunt van Kristian Thorstvedt had Van den Brom eindelijk weer eens reden tot juichen.

"Ik ben blij en opgelucht. Natuurlijk voor mezelf na al de problemen die we de laatste weken hebben gehad, maar vooral ook voor het team. Ik blijf zeggen dat ik vind dat we een heel goed elftal hebben. Een groot geheel, veel jongens waar we uit kunnen kiezen. Vandaag was te zien dat er écht een team stond om een resultaat te halen. De jongens hebben ervoor gevochten", aldus Van den Brom na afloop van de wedstrijd tegenover de Belgische pers.

Lees ookVan den Brom keert tij met benauwde zege

Genk kwam vrijdagavond door een rake strafschop van Paul Onuachu op voorsprong. Door de gelijkmaker van Ali Gholizadeh vroeg in de tweede helft dreigde nieuw puntenverlies voor de ploeg van Van den Brom, maar Thorstvedt bezorgde Genk alsnog de volle buit. "Na de 1-1 was het iets minder, wat nerveuzer. Als je ziet hoe we toch weer het initiatief pakken, op zoek gaan naar de winnende goal en eindelijk beloond worden, dan leidt dat tot opluchting en ontlading bij iedereen. Dat is leuk om mee te maken na de periode van mindere resultaten."

Dankzij de uitzege heeft Genk de derde plaats wat steviger in handen. Een topvier-positie geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-offs om de het landskampioenschap.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021