'Spelers Schalke 04 willen al na twee maanden af van Gross'

'Spelers Schalke 04 willen al na twee maanden af van Gross'

27 februari 2021 – De houdbaarheidsdatum van Christian Gross als hoofdtrainer van Schalke 04 lijkt verlopen. Duitse media schrijven dat meerdere spelers het bestuur van dolende club hebben gevraagd om de 66-jarige Zwitserse coach te vervangen. De belangrijkste kritiekpunten zijn dat Gross de namen van spelers continu door elkaar haalt, spelers in de verkeerde taal worden aangesproken, de trainingen niet goed zijn en de wedstrijdtactiek vaak niet klopt.Gross werd twee maanden geleden aangesteld in Gelsenkirchen en kreeg als taak om Schalke 04 voor degradatie te behoeden. Met de Zwitser aan het roer zijn de resultaten echter niet veel beter geworden. Schalke 04 boekte vlak na de jaarwisseling weliswaar de eerste competitiezege sinds 17 januari vorig jaar, maar won daarna geen enkele keer meer. In de negen wedstrijden die Gross op de bank zat bij Schalke 04, veroverde de club slechts vijf punten. Afgelopen weekend werd nog een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen aartsrivaal Borussia Dortmund geleden. 

Gross is alweer de vierde trainer van Schalke 04 dit seizoen. Eerder zaten David Wagner, Manuel Baum en interim-coach Huub Stevens op de bank bij de hekkensluiter van de Bundesliga. Schalke 04 heeft nog twaalf wedstrijden om directe degradatie te voorkomen. De achterstand is echter heel fors. Nummers vijftien en zestien Hertha BSC en Arminia Bielefeld hebben negen punten meer. Nummer zeventien FSV Mainz 05, die ook op een directe degradatieplaats staat, ligt acht punten voor.

De club van Klaas-Jan Huntelaar neemt het zaterdagmiddag op tegen VfB Stuttgart. Een week later staat het belangrijke duel met directe concurrent FSV Mainz 05 op het programma.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021