"Als Ajax Brobbey écht wil houden, dan kunnen ze hem houden"

"Als Ajax Brobbey écht wil houden, dan kunnen ze hem houden"

27 februari 2021 – Ajax maakte begin deze maand bekend dat Brian Brobbey de Amsterdamse club aan het einde van het seizoen verlaat. Het waren de partijen niet gelukt om overeenstemming te bereiken over een nieuw contract, waardoor een zomers vertrek de enige overgebleven optie was. Er zijn echter steeds meer tekenen dat de optie om de samenwerking te verlengen nog steeds open ligt.Ruim een week geleden, na de overwinning van Ajax in Frankrijk tegen Lille, zei trainer Erik ten Hag nog een sprankje hoop te koesteren op een langer verblijf van Brobbey. "We hopen nog minstens tot het einde van het seizoen gebruik van hem te kunnen maken", leek de Ajax-trainer in gesprek met ESPN duidelijk te maken dat de deur nog altijd op een kier staat.

En dat klopt, bevestigen Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf in de podcast Kick-off. "Ik denk dat Ajax nog steeds een poging moet ondernemen om hem te behouden. Ik weet niet hoe Brobbey er inmiddels zelf over denkt, dat schijnt ook alle kanten op te schieten. De ene keer wil hij blijven en dan wil hij toch weer weg. Hij neigt nu nog steeds naar Leipzig, maar wellicht dat Ajax nog een heel serieuze poging gaat ondernemen om hem te behouden. Dat zou voor iedereen het beste zijn", zegt Verweij.

Driessen, die denkt dat Brobbey een goede kans maakt om eerste spits te worden bij het serieus geïnteresseerde RB Leipzig, denkt niet dat Ajax tot nu toe all-in is gegaan. "Als Ajax hem écht wil houden, dan kunnen ze hem natuurlijk houden. Dan bieden ze zoveel dat hij zegt: ik ben gek als ik weg zou gaan. Maar er zitten ook mensen om hem heen, daar moet ook voor gezorgd worden. Mino Raiola is zijn zaakwaarnemer. Als een speler een aflopend contract heeft bij Raiola, dan moet je wel over de brug komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021