Olympique Marseille haalt Sampaoli terug naar Europa

Olympique Marseille haalt Sampaoli terug naar Europa

27 februari 2021 – Jorge Sampaoli is de nieuwe trainer van Olympique Marseille. De Franse club heeft vrijdagavond de komst van de zestigjarige Argentijnse trainer wereldkundig gemaakt. In Zuid-Frankrijk gaat Sampaoli zijn tweede trainersklus in Europa aan. De oefenmeester, die bekendstaat om zijn aanvallende spel, was eerder trainer van Sevilla.In Marseille heeft Sampaoli een contract voor tot de zomer van 2023 getekend. De Argentijnse trainer is bij l'OM de opvolger van de eerder deze maand ontslagen André Villas-Boas. De Portugees werd op straat gezet nadat hij tijdens een opmerkelijke persconferentie zelf zijn ontslag aanbood. Villas-Boas was het niet eens met het sportieve beleid van de club. De komst van Olivier Ntcham, een speler die de trainer helemaal niet wilde, was de druppel die de emmer deed overlopen.

Olympique Marseille pikt Sampaoli op uit Brazilië. De oefenmeester nam eerder deze week al afscheid van Atlético Mineiro. "Marseille is een volksclub en dat past bij mij. Toen ik dit voorstel kreeg, droomde ik ervan om feest te kunnen vieren in de stad. Deze club heeft een ziel, daarom ben ik hier", laat Sampaoli via het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever weten.

Sampaoli was in de beginjaren van zijn trainersloopbaan actief in Peru, Chili en Ecuador. In 2012 werd hij bondscoach van Chili, waarmee hij zich plaatste voor het WK van 2014. De aanvallend ingestelde Chilenen maakten indruk tijdens de eindronde en plaatsten zich samen met Nederland voor de achtste finale, waarin zij na strafschoppen werden uitgeschakeld door gastland Brazilië. Daarna was Sampaoli nog werkzaam bij Sevilla, de nationale ploeg van Argentinië, Santos en Atlético Mineiro.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021