Gisteren gemist: ruime zege PEC en puntenverlies De Graafschap

27 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 26 februari 2021, 23:27

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 26 februari.

PEC richt zich op na dramaweek met ruime zege op Heerenveen

PEC Zwolle heeft vrijdagavond tegen sc Heerenveen uitstekend gereageerd op de nederlaag bij FC Emmen en het ontslag van John Stegeman. Op Zwolse bodem werden de Friezen op een 4-1 nederlaag getrakteerd, terwijl het bij rust nog 0-1 stond. De thuisploeg toonde echter veerkracht in de tweede helft en knokte zich aan de hand van uitblinker Virgil Misidjan naar een voorsprong. Zwolle won zo voor het eerst sinds december weer in eigen huis, Heerenveen verliest aansluiting met het linker rijtje.

De Graafschap morst dure punten in titelstrijd

De Graafschap heeft een gevoelige tik geïncasseerd in strijd om promotie naar de Eredivisie. De Doetinchemmers kwamen in eigen huis tegen Jong AZ niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verspeelden daarmee twee heel dure punten. Met een overwinning had het dit weekend hoe dan ook geprofiteerd.

Van den Brom keert tij met benauwde zege

Na twee nederlagen op rij heeft John van den Brom de onrust rond zijn positie weten te kalmeren. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn KRC Genk naar een zwaarbevochten 1-2 overwinning op bezoek bij Charleroi. Slechts twee punten scheiden de bekritiseerde oefenmeester van nummer twee Royal Antwerp.

Go Ahead houdt opnieuw de nul en dankt Beukema

Aan de hand van een uiterst productieve verdediger én de defensieve zekerheden heeft Go Ahead Eagles geen fout gemaakt in de strijd om een plek in de top vijf. De Deventenaren wonnen in eigen huis met minimaal verschil van Jong PSV (1-0) en boekten daarmee de vierde overwinning op rij.