Werder Bremen brengt fraaie reeks Eintracht ten einde

26 februari 2021, 22:26

Werder Bremen heeft ten koste van Eintracht Frankfurt de drie punten gepakt in de Bundesliga. De middenmoter won in eigen huis met 2-1 van dé Duitse revelatie van de laatste weken. Voor de bezoekers kwam er door de nederlaag namelijk een einde aan een indrukwekkende reeks.

Stiekem moet het dromen de afgelopen weken begonnen zijn bij Eintracht Frankfurt. Een indrukwekkende reeks van elf duels zonder nederlaag, waarvan de laatste vijf een overwinning werden en ook nog eens een zege op koploper Bayern München. Eintracht steeg knap naar plek vier in de Bundesliga en kreeg langzaam zelfs de ongenaakbare nummer een Bayern München in het vizier. Tegen Werder Bremen werd het echter met beide benen op aarde gezet.

ac

Eintracht, met ex-Eredivisionisten Amin Younes (Ajax) en Filip Kostic (FC Groningen) in de basis, begon nog goed aan het Bundesliga-treffen. Met een fraaie kopbal opende superspits André Silva de score. Na rust kantelde het tij echter volledig de kant van de thuisploeg op. Theodor Gebre Selassie trok de stand op aangeven van Milot Rashica gelijk, waarna Josh Sargant oog in oog met de doelman niet faalde.

Zeven minuten later dacht Werder de wedstrijd al te beslissen, maar de VAR besloot de derde goal af te keuren. In de problemen kwam de middenmoter echter nauwelijks meer. Voor Eintracht ging daarmee een kans verloren om een plek in de top drie te veroveren.