Drie andere Nederlandse clubs aasden op Polter

Drie andere Nederlandse clubs aasden op Polter

26 februari 2021 – Sebastian Polter kende lastige beginweken als nieuwe spits van Fortuna Sittard, maar de Duitser heeft de smaak inmiddels volledig te pakken. De 29-jarige spits staat inmiddels op acht goals en levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de huidige plek in de middenmoot. Het had zomaar gekund dat hij dit seizoen niet in Sittard had gespeeld.

Polter was transfervrij en had daarom de clubs voor het uitkiezen, bevestigt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik sprak met diverse clubs, trainers en directeuren. Hamburger SV, Sankt Pauli, FC Nürnberg, FC Köln. Die clubs wilden mij wel, maar het duurde me allemaal wat te lang." Ook vanuit Nederland was er interesse voor de diensten van de spits. FC Twente, FC Groningen en Vitesse meldden zich bij de sterke aanvaller."

"Maar op dat moment had ik voor mezelf al bepaald dat ik naar Fortuna wilde, ook vanwege de connectie met Kevin." Daarmee doelt hij op toenmalig hoofdtrainer Kevin Hofland, die eind vorig jaar werd ontslagen na tegenvallende resultaten. Onder Sjors Ultee is de Limburgse formatie de laatste maanden aan een bizarre opmars bezig.

Polter was afgelopen seizoen transfervrij nadat zijn contract bij Union Berlin afliep. Eerder speelde hij voor VfL Wolfsburg, FC Nürnberg, FSV Mainz 05 en Queens Park Rangers.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021