"Uitstekende keuze om Stekelenburg mee te nemen naar EK"

"Uitstekende keuze om Stekelenburg mee te nemen naar EK"

26 februari 2021 – Maarten Stekelenburg is na jaren eindelijk weer eens eerste keuze. De 38-jarige sluitpost profiteert bij Ajax van de dopingschorsing die André Onana opgelegd kreeg. Met het Nederlands elftal, waar hij een sleutelspeler was, bereikte hij in 2010 de finale van het WK in Zuid-Afrika. Gloort er een terugkeer voor de ervaren sluitpost onder de lat bij Oranje?

Eerste keuze Jasper Cillessen kampt al het hele seizoen met blessureleed, terwijl de talentvolle Justin Bijlow ook geen zekerheid is. Met Tim Krul, Joël Drommel en Marco Bizot is de keuze voor bondscoach Frank de Boer bepaald niet reuze. Logischerwijs wordt de laatste weken in de selectieprocedure ook langzaam de naam van Stekelenburg genoemd, die zich opwerpt als een uitstekende vervanger van Onana.

Dat ziet ook De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. "Frank de Boer weet wat hij aan Stekelenburg heeft. Ze hebben het WK 2010 met elkaar meegemaakt", zegt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "En bij Ajax speel je een beetje vergelijkbaar als bij het Nederlands elftal, met veel ruimte achter de verdedigers. Als hij fit is, denk ik dat het een uitstekende keus zou zijn om hem mee te nemen."

Ook collega Mike Verweij, die Ajax volgt, is complimenteus over Stekelenburg. "Toen hij deze kant op kwam, was ik een beetje huiverig. Hij heeft het imago dat hij niet altijd als topsporter heeft geleefd, maar het tegendeel blijkt waar. Hij is fit, scherp en niemand heeft het eigenlijk over Onana nadat de storm was gaan liggen. Hij heeft heel weinig gespeeld, maar hij keept uitstekend."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021