'Konterman gaat seizoen afmaken als trainer van PEC Zwolle'

'Konterman gaat seizoen afmaken als trainer van PEC Zwolle'

26 februari 2021 – Niet Fons Groenendijk, maar Bert Konterman gaat het seizoen afmaken als trainer van PEC Zwolle. Groenendijk besloot deze week om niet in te springen als opvolger van John Stegeman, maar de vijftigjarige Konterman hapt mogelijk wel toe.

Dat meldt De Stentor. Het is de bedoeling dat Konterman het seizoen afmaakt in Zwolle en dat Art Langeler dan op 1 juli in dienst treedt bij Zwolle. Aanvankelijk was het idee dat hij op 1 april al zou beginnen, maar dat is dus later geworden. De bedoeling is dat de komst van Konterman na de wedstrijd tegen sc Heerenveen van vrijdagavond bekend wordt gemaakt. Konterman zal dan de laatste tien duels van PEC Zwolle in dit seizoen gaan coachen.

Konterman is nog redelijk onervaren als het gaat om het trainen van seniorenteams. Wel was hij in Zwolle eerder al hoofd jeugdopleidingen en technisch manager. Als trainer heeft de voormalig international ervaring opgedaan bij jeugdteams van Oranje en FC Twente. Zijn laatste rol was het assistentschap bij Oranje Onder-21.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021