Go Ahead houdt opnieuw de nul en dankt Beukema

Go Ahead houdt opnieuw de nul en dankt Beukema

26 februari 2021 – Aan de hand van een uiterst productieve verdediger én de defensieve zekerheden heeft Go Ahead Eagles geen fout gemaakt in de strijd om een plek in de top vijf. De Deventenaren wonnen in eigen huis met minimaal verschil van Jong PSV (1-0) en boekten daarmee de vierde overwinning op rij.

Scorende verdedigers zijn goud waard. Gratis goals, die je als coach voorafgaand aan het seizoen niet tot je verwachte doelpuntenaantal rekent. Kees van Wonderen zal zich als coach van Go Ahead Eagles dan ook in zijn handjes wrijven met een stopper als Sam Beukema in zijn ploeg. Tegen Jong PSV zorgde de 22-jarige verdediger alweer voor zijn zevende treffer van het seizoen.

In de achttiende minuut bepaalde hij daarmee meteen de eindstand op 1-0. Niet alleen in aanvallend opzicht zullen de Deventenaren blij zijn met Beukema. Ook in defensief opzicht staat hij samen met zijn collega's namelijk geregeld zijn mannetje. De defensie van Go Ahead hield dit seizoen al liefst achttien (!) keer de nul. Tegen de beloften van PSV hoefde de betrouwbare sluitpost Jay Gorter geen enkel schot tussen de palen te incasseren.

Go Ahead begon nog stroef aan het seizoen, maar dankt de prestaties van de laatste weken voor de huidige topklassering. De Super Eagles kwamen na de overwinning op gelijke hoogte met nummer vijf NAC Breda, dat dit weekend het gat weer op drie punten kan brengen.

MVV Maastricht - Telstar: 2-0

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021