Brood vindt dat alleen winst telt voor ADO tegen RKC Waalwijk

Brood vindt dat alleen winst telt voor ADO tegen RKC Waalwijk

26 februari 2021 – De wedstrijd tegen Willem II was al een finale voor ADO Den Haag, maar die kraker eindigde in een gelijkspel. Dit weekend krijgt ADO weer de kans om te winnen van een concurrent, als RKC Waalwijk op bezoek komt. Ruud Brood onderstreept het belang van die wedstrijd voor zijn team.

Alleen een overwinning is goed genoeg voor ADO tegen RKC, weet Brood. "Als er tegen RKC niet gewonnen wordt, dan wordt de afstand naar plek vijftien wel erg groot", stelt de coach bij Omroep West. "Dat wil overigens niet zeggen dat het dan voorbij is. Maar je staat dan op een behoorlijk aantal punten, ik heb overigens wel eens gekkere dingen meegemaakt, je moet geloof houden."

Midweeks tegen Willem II was het belang van de wedstrijd goed te zien aan de spelers van ADO, die bijna gebukt gingen onder de spanning. "Hoe je hoogspanning van een ploeg af haalt? Door eigenlijk weer de gewone dingen te doen. Die spanning bouwen ze individueel misschien ook op, daar kan je niet om heen, en dan probeer je ze daarin te helpen door duidelijk te zijn en te zeggen wat er gevraagd wordt", zegt Brood.

ADO staat voorlaatste met veertien punten. Ook nummer zestien Willem II heeft dat puntenaantal, maar die ploeg beschikt over een beter doelsaldo. Nummer vijftien RKC bezit 22 punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021