Young Boys vreest Ajax: "Loting is een grote uitdaging"

Young Boys vreest Ajax: "Loting is een grote uitdaging"

26 februari 2021 – Het Zwitserse Young Boys is de tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Europa League. De koploper van de eigen competitie schakelde in de vorige ronde erg knap Bayer Leverkusen uit door die ploeg twee keer te verslaan. Toch zijn ze de underdog, vinden de trainer en de technisch directeur.

"Ajax is natuurlijk weer een grote naam voor ons", zegt trainer Christoph Spycher volgens Voetbal International over de loting. "Ik weet dat ze met hun trainer voor zeer aanvallend voetbal staan. Erik ten Hag is een sterk ontwikkelde trainer. En Ajax heeft de laatste tijd weer grote spelers voortgebracht."

Ook technisch directeur Gerardo Seoane spreekt van een sterke tegenstander. Hij vindt dat zijn team de underdog is. "Deze loting is een grote uitdaging. Weer zijn we de outsider, weer is het een team dat bekend staat om het verfijnde voetbal", laat hij weten. Bij Young Boys wordt er nog altijd nagenoten van de overwinning op Leverkusen. "We hebben veel geïnvesteerd in de laatste maanden en op momenten zoals donderdagavond hebben we de vruchten daarvan kunnen plukken. Als staf hebben we glaasje rode wijn genomen, ook een paar spelers hebben zich een biertje laten welgevallen."

Lees ook: Ten Hag ziet perspectief in Europa en moet puzzelen tegen PSV

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021