Ten Hag ziet perspectief in Europa en moet puzzelen tegen PSV

Ten Hag ziet perspectief in Europa en moet puzzelen tegen PSV

26 februari 2021 – Dat Ajax de achtste finales heeft bereikt in de Europa League, zorgt voor grote tevredenheid bij Erik ten Hag. De oefenmeester zag zijn team donderdag winnen van OSC Lille en zag vrijdag Young Boys uit de koker rollen als tegenstander in de achtste finales. Hij kijkt uit naar de ontmoetingen en heeft ook zin in de Eredivisie-kraker tegen PSV.

Met de loting in de Europa League is Ten Hag redelijk tevreden. "Het geeft perspectief, maar als jij Bayer Leverkusen uitschakelt zonder hun spits, dan moet je een goed team hebben. Ze staan soeverein bovenaan in de Zwitserse competitie en hebben een heel grote voorsprong op de nummer twee. Dus het zal een heel sterk team zijn", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. Young Boys heeft in de competitie achttien punten voorsprong en is zelfs nog omgeslagen.

Voor het zover is, wacht voor Ajax zondag de topper tegen PSV. Ajax jaagt op de twaalfde zege in successie. "We verheugen ons er ontzettend op", vertelt de trainer. "Het is een ongelofelijke clash en ook daar zullen we weer klaar voor moeten zijn. De wedstrijden volgen elkaar snel op, maar wij houden daarvan. Wij als staf houden ervan, maar vooral de spelers. Ze zijn zich aan het klaarmaken en zullen de strijd aan moeten gaan. Wij kijken van wedstrijd tot wedstrijd en moeten kwaliteit brengen."

Ajax heeft momenteel zes punten voorsprong op PSV. Bij winst kan er afstand worden genomen en ook een gelijkspel zou niet slecht zijn gezien de stand, maar zo bekijkt de trainer het niet. "Die wedstrijd moeten we zo benaderen dat we van PSV willen winnen. Ik houd me niet bezig met de titelrace in die zin, want in februari ga je geen titels winnen. We verheugen ons er ontzettend op omdat het een tegenstander is die uitdaagt. Een goede tegenstander waar we twee keer tegen gespeeld hebben. Het waren twee fascinerende wedstrijden en ik weet zeker dat de derde net zo wordt", stelt de coach.

Pijntjes
Helemaal fit is de spelersgroep van Ajax niet. Met name achterin is de spoeling ineens dun. "Mazraoui is zeker niet beschikbaar, Tagliafico zullen we moeten afwachten. Helaas staat ook achter de naam van Daley Blind een vraagteken. Als ze er niet bij kunnen zijn, moeten we dat opvangen." Blind is niet ongeschonden uit het duel met Lille gekomen, zei de trainer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021