Jans mist derbygevoel: "Het moet nog een beetje loskomen"

Jans mist derbygevoel: "Het moet nog een beetje loskomen"

26 februari 2021 – FC Twente speelt morgenavond om 21.00 uur de derby tegen Heracles Almelo. Volgens trainer Ron Jans ontbreekt het echte derbygevoel bij Twente, waar dat in het verleden vaak anders was. De trainer denkt dat het ontbreken van de fans daar mee te maken heeft.

"Het moet nog een beetje loskomen, hè", zei de coach vrijdag bij RTV Oost. "De pittige uitspraken over en weer ontbreken nog, maar ik heb geprobeerd om de derby te promoten. Want daar moet je van genieten en je moet er opkletsen." Jans kan, ondanks het gevoel dat er iets mist, echter niet ontkennen dat hij er ontzettend veel zin in heeft. "De sfeer is goed, het weer is goed, en de derby komt er nu echt echt aan!"

Ondanks dat het een derby is, is Jans erg positief over de coach van de rivaal. "Ik vind Frank Wormuth een trainer is die echt wat toevoegt aan het voetbal. Ik heb zeer veel waardering voor hem als trainer, als collega en als persoon ken ik hem niet maar hij maakt een hele goede indruk." Ook over het team van de Duitser is Jans te spreken. "Heracles heeft zich na de winterstop enorm verbeterd. Ze hebben een enorm loopvermogen en voeren hun taken goed uit. Ze kunnen heel goed hun tegenstander ontfutselen, maar ik denk wel dat het een fifty-fifty-geval is."

Jans, die niet kan beschikken over Wout Brama die vader is geworden, eist strijdlust van zijn ploeg. "Morgen ligt er een bot, en daar moeten we om vechten. Ik heb zelf ook de mooiste derby's meegemaakt, en dan trokken we ook wel eens aan het kortste eind. Dat kan morgen absoluut niet gebeuren. "

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021