SC Cambuur
1 – 0
Heracles Almelo

Lukkien strijdvaardig: "Onze rol is nog niet uitgespeeld"

Lukkien strijdvaardig: "Onze rol is nog niet uitgespeeld"

26 februari 2021 – FC Emmen greep vorige week de broodnodige laatste strohalm door te winnen van PEC Zwolle. De hekkensluiter heeft nu zodoende weer meer perspectief en hoopt de concurrentie nog te achterhalen. Zaterdag tegen FC Utrecht hoopt Dick Lukkien op een stunt.

De coach heeft gemerkt dat de overwinning door heeft gewerkt in de groep. "Je kunt als trainer lullen wat je wilt, maar uiteindelijk zijn het overwinningen die vertrouwen geven. Dat gebeurt nu, ook vanwege de manier waarop we gewonnen hebben. We waren veel beter dan PEC, hadden totale controle. Alleen vond ik het slecht dat we het onnodig spannend maakten door twee goals uit standaardsituaties weg te geven, verder hebben zij namelijk amper een kans gehad", blikt Lukkien terug bij Voetbal International.

Lukkien heeft met Emmen negen punten in bezit. Hij denkt dat er 24 nodig zijn om erin te blijven. "Onze rol is nog niet uitgespeeld", stelt de trainer met nog elf duels te gaan. Het regende deze week felicitaties bij de trainer van Emmen. "Veel met de strekking: "Wat goed dat jullie aan je eigen stijl hebben vastgehouden." Diezelfde mensen riepen een paar weken geleden nog dat we beter lange halen naar voren konden gaan geven. Tja.'" Lukkien wilde zelf niet te zwaar tillen aan de eerste overwinning. "We staan nog steeds onderaan, we hebben hier geen polonaise gelopen. Ik had misschien best in de kroeg een borreltje willen doen, maar het leven is op dit moment gewoon dodelijk saai. Dus ik ben naar huis gereden en heb voor mezelf maar een lekker drankje ingeschonken."

gerelateerd