De Mos blikt vooruit op PSV - Ajax: "Er gaan veel goals vallen"

De Mos blikt vooruit op PSV - Ajax: "Er gaan veel goals vallen"

28 februari 2021 – FCUpdate.nl sprak in aanloop naar de kraker tussen PSV en Ajax met Aad de Mos over zijn verwachtingen van de topwedstrijd in de Eredivisie. De oud-trainer van beide ploegen ging onder andere in op de Europese wedstrijden van donderdagavond, het wisselbeleid van PSV en op wie favoriet is bij de topper van zondagmiddag. "Ajax zal sterker zijn."

Voor De Mos is het wel duidelijk wie het tempo van de wedstrijd gaat bepalen. "Ajax zit in de vorm van het seizoen. Ze verliezen bijna nooit meer, nergens," vertelde De Mos. Wat het grote verschil kan gaan brengen voor Ajax is voor de oud-trainer ook wel duidelijk. "Ajax zal door de automatismen wel wat sterker zijn. Ze hebben veel vastigheden, en ook mogelijkheden om het anders te doen op basis van wat ze op de bank hebben zitten." De Mos licht daarbij toe: "Tegen Lille brachten ze Brobbey nog in, die bracht aanvallend ook veel." De selectiebreedte van de Amsterdammers kan dus een grote rol gaan spelen tijdens de wedstrijd.

Bij PSV ligt de situatie iets anders. De wedstrijd is een must-win voor de Eindhovenaren. Over de kansen van PSV was De Mos iets minder optimistisch. "PSV heeft al een hoop tikken gehad. Uitgeschakeld in de beker, uitgeschakeld in Europa. Ze spelen naar mijn idee alleen nog maar voor de tweede plaats, dat is heel karig voor PSV." Bij winst voor de Eindhovenaren kan het elftal van wel nog terugkomen tot een achterstand van drie punten, een stand waarbij alles nog mogelijk lijkt te zijn. Zodoende is het belang gigantisch.

De Mos vertelde dat PSV tactisch gezien wel iets moet veranderen na de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. De oud-trainer van Ajax zag het probleem bij de backs van PSV liggen. "Ze zullen de backs moeten intomen. Mijn backs gaan niet naar voren toe bij die 2-0 voorsprong. Dumfries stond verkeerd, Max stond verkeerd. Het was tactisch niet zo sterk van die spelers."

Volgens de voormalig Ajax-trainer zal de wedstrijd waarschijnlijk geen grote invloed hebben op de toekomst van Roger Schmidt. "Ik denk dat hij nog wel het vertrouwen heeft van de leiding, en dat hij ook bij de spelers goed ligt. Het is allemaal een samenloop van omstandigheden waarbij het goed valt tegen Vitesse, en allemaal fout valt tegen Olympiakos. Het is ook een beetje geluk en pech wat samenvalt."

Over wijzigingen bij beide elftallen is De Mos vrij kort. "Bij Ajax verwacht ik geen wijzigingen, maar bij PSV kan wel iets gewijzigd worden. Schmidt kennende kan er toch wel het één en andere veranderen. Ik denk dat Érick Gutiérrez wel weer eens binnen de lijnen kan komen, en misschien dat Adrian Fein weer een keer speelt." Ibrahim Sangaré is geschorst, waardoor de kans bestaat dat Olivier Boscagli weer op het middenveld staat. Hij maakte op die positie indruk tegen Olympiakos.

De Hagenees rekent hoe dan ook op een spectaculaire topper. "Er gaan veel goals vallen, Ajax gaat gebruik maken van de ruimte", voorspelt De Mos. "Ajax heeft natuurlijk het zelfvertrouwen dat het een ronde verder is, dat neem je toch mee naar die wedstrijd. Aan de andere kant heeft PSV goed gespeeld, maar zijn ze niet gekwalificeerd. Ik denk dat het uiteindelijk op een gelijkspelletje gaat uitkomen, 2-2."

Door: Henri Keuter

gerelateerd