Koeman wacht verkiezingen bij Barcelona geduldig af

Koeman wacht verkiezingen bij Barcelona geduldig af

26 februari 2021 – Door een bloedneus bij Ronald Koeman was het persmoment bij FC Barcelona vrijdagmiddag wat korter dan normaal. Daarvoor was hij wel nog ingegaan op enkele onderwerpen, waaronder de zware week die Barça te wachten staat. Het speelt zaterdag én woensdag tegen Sevilla; eerst voor de competitie en vervolgens de return in de Copa del Rey.

Een cruciale week dus, al kon Koeman zich niet helemaal in dat stempel vinden. "Ik ben het er niet mee eens dat het de belangrijkste week is; het lijkt erop dat wij alleen maar belangrijke wedstrijden spelen. We komen iedereen tegen en de druk is er bij elke tegenstander, bij de een niet meer dan de ander. Een Barça-speler zijn, betekent dat er druk is bij elke wedstrijd."

Koeman kan zaterdag wellicht weer beschikken over Ronald Araújo, die op de weg terug is van een blessure. Morgen zal besloten worden of hij tegen Sevilla inzetbaar is, vertelde de trainer. "Araújo heeft tot nu toe een uitstekend seizoen achter de rug. Het is een jonge verdediger die veel heeft geleerd door veel wedstrijden te spelen. Hij heeft zijn fysieke kwaliteiten getoond. Het is belangrijk om sterke en snelle mensen te hebben. Ik heb al gezegd dat hij zijn spel aan de bal moet verbeteren, maar verdedigend draagt hij veel bij."

Nog belangrijker dan de ontmoetingen met Sevilla, zijn de aanstaande presidentsverkiezingen bij de club. Koeman zelf zal daarin geen stem uitbrengen. "Ik ben niet degene die moet stemmen. De kandidaten zullen elke dag hun verhaal vertellen, wat zij het beste vinden voor de club. De partners van de club moeten beslissen. Daarna begint het pas voor mij", doelde hij op de gevolgen die de verkiezingen voor zijn eigen functie kunnen hebben.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021