Transferweekje: Wijnaldum, Mbappé, Haaland en Rodríguez

Transferweekje: Wijnaldum, Mbappé, Haaland en Rodríguez

27 februari 2021 – In de meeste landen is de transfermarkt op het moment dicht, maar dat betekent niet dat de clubs stil zitten. Transfervrije spelers worden aangetrokken en ook zijn clubs al volop bezig met het volgende seizoen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Nieuwe kaper op de kust voor Wijnaldum
Al sinds Ronald Koeman aan de slag ging als hoofdtrainer van FC Barcelona, lonkt voor de voormalig bondscoach een weerzien met Georginio Wijnaldum. Verschillende hindernissen maakten dat het tot dusver nog niet zo kwam, en daar lijken er bovendien steeds meer bij te komen. Zo ook afgelopen week, als we het Franse Le Parisien mogen geloven. Het medium meldde dat nu ook Paris Saint-Germain interesse zou hebben getoond in de diensten van Wijnaldum. De club zou al contact hebben opgenomen met het management van de voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord en PSV. Ook Liverpool zelf hoopt overigens nog altijd dat Wijnaldum zijn aflopende contract zal verlengen, al waren de verschillende pogingen die de club deed tot dusver zonder succes.

De toekomst van Mbappé en Haaland
Nadat beiden schitterden in de Champions League werden Kylian Mbappé en Erling Haaland al voorzichtig 'de nieuwe Messi en Ronaldo' genoemd. Voorbarig, dat zeker, maar dat de twee een schitterende toekomst in het vooruitzicht hebben, lijkt wel zeker. Waar die toekomst ligt, is echter allerminst. Real Madrid is de club die het vaakst genoemd wordt wanneer het om een transfer van Mbappé gaaat, maar ook een langer verblijf bij PSG behoort tot de opties van 22-jarige aanvaller. Aan waardering ontbreekt het in ieder geval niet in Frankrijk: zelfs de minister van sport Roxana Maracineanu riep hem op in Frankrijk te blijven. Haaland werd al met verschillende clubs in verband gebracht, maar het Chelsea van Thomas Tuchel werd deze week erg concreet. Volgens BILD heeft Roman Abramovich groen licht gegeven om de komende zomer in te zetten op de komst van het Noorse toptalent. 

Bayern en Everton willen Aarons
Dat Max Aarons nog altijd in het Championship speelt, mag een klein wonder genoemd worden. De 21-jarige Engelsman was vorig seizoen een sensatie bij Norwich City, dat met hem degradeerde uit de Premier League. Omdat de club in de zomer een flink transferkaartje om zijn nek hing, speelt de rechtsback dit seizoen in het Championship. Over belangstelling heeft hij nog altijd niet te klagen. Manchester United heeft volgens transfergoeroe Fabrizio Romano interesse in de verdediger, maar de belangstelling van Everton en Bayern München is concreter te noemen. Bayern heeft zelfs al gesprekken gevoerd met de leiding van Norwich, maar vindt de transfersom van 35 miljoen euro te gortig. Marcel Brands heeft namens Everton nog geen bod gedaan, maar is volgens Romano achter de schermen wel druk bezig met het binnenhalen van de Engelsman.

Rodríguez plots op zijspoor
Wat is er aan de hand met Ricardo Rodríguez? Het is ruim een maand geleden dat de Zwitserse linkervleugelverdediger voor het laatst aan spelen toekwam bij Torino. Op voorspraak van trainer Marco Giampaolo werd de 28-jarige Rodríguez afgelopen zomer voor drie miljoen euro overgenomen van AC Milan. Giampaolo werd in januari echter ontslagen en daarmee veranderde ook het perspectief van Rodríguez bij Torino. En dat mag verrassend worden genoemd, want hoe kan de man die vorig seizoen in een korte huurperiode een uitstekende indruk maakte bij PSV niet goed genoeg zijn voor een basisplaats bij een Italiaanse degradatiekandidaat? Het is voor Rodríguez te hopen dat hij snel weer aan spelen toekomt, zeker met het oog op het naderende EK.

Ramos lijkt toch te blijven
Er is de laatste maanden al veel gezegd en geschreven over de toekomst van Sergio Ramos. Blijf de 34-jarige centrumverdediger nou wel of niet bij Real Madrid? De onderhandelingen over een nieuw contract verlopen heel moeizaam. Het had er zelfs even alle schijn van dat de onderhandelingen niet zouden slagen, maar er hangt goed nieuws in de lucht voor de aanhang van Real Madrid. Volgens Marca zijn Ramos en voorzitter Florentino Pérez nader tot elkaar gekomen. Ondanks de moeizame onderhandelingen en de flirt met Paris Saint-Germain lijkt de relatie tussen Real Madrid en Ramos stand te houden. Witte rook kan zelfs al op korte termijn worden verwacht, zo klinkt het.

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021