Doekhi wil Giakoumakis nu wel stoppen: "Gaan het anders doen"

Doekhi wil Giakoumakis nu wel stoppen: "Gaan het anders doen"

26 februari 2021 – Giorgos Giakoumakis neemt het zaterdagavond op tegen twee van zijn favoriete directe tegenstanders. In het GelreDome staat de spits van VVV-Venlo weer tegenover Danilho Doekhie en Jacob Rasmussen, tegen wie hij eerder dit seizoen in Venlo vier keer scoorde. Vitesse-verdediger Doekhi is erop gebrand om de Griek nu wel aan banden te leggen.

"Inderdaad pakken Jacob en ik Giakoumakis nu op. En als hij bij Riechedly gaat staan, neemt die de mandekking voor zijn rekening," vertelt verdediger Doekhi tegenover De Gelderlander. Dat zal de nieuwe manier worden om de Griek te stoppen. Tijdens de vorige wedstrijd verdedigde de ploeg uit Arnhem met zonedekking, maar dat verliep niet zoals gewenst. "Er waren drie man aangewezen voor de persoonlijke dekking. Die wijze van verdedigen ging daar helemaal mis." De verdedigers van Vitesse verloren de cruciale duels, waardoor de topscorer zijn seizoenstotaal kon opvoeren.

Vitesse speelt de aankomende week twee keer tegen VVV-Venlo (zaterdag in de competitie, dinsdag voor de beker). Een uitstekende kans om de Venlose ploeg terug te pakken, vindt Doekhi. "De laatste weken voetbalden we slecht, maar tegen PSV was zeker de eerste helft weer van het beoogde niveau. Uiteindelijk raken we de controle kwijt en gaan we in de slotminuten nog onderuit. Maar op voetbaltechnisch vlak voelen we echt dat we terug zijn."

"We willen naar de bekerfinale, maar we willen ook een toppositie in de competitie afdwingen. Beide wedstrijden zijn voor ons van groot belang." Een belangrijke week voor Vitesse dus, dat met een overwinning zaterdagavond ook weer aan kan sluiten in de titelrace. Als Vitesse de bekerwedstrijd ook wint betekent dat dat ze voor het eerst in vier jaar in de finale staan. Destijds wonnen de Arnhemmers de finale met 2-0 van AZ.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021