Schmidt is trots op PSV en kijkt uit naar duel met Ajax

Schmidt is trots op PSV en kijkt uit naar duel met Ajax

26 februari 2021 – Alles en iedereen met een PSV-hart werd vrijdag wakker met een kater. Dat had uiteraard alles te maken met de pijnlijke Europa League-uitschakeling van donderdag. Het team van Roger Schmidt verliet het toernooi door een late treffer van Olympiakos. Schmidt weet dat er weinig tijd is om te treuren met de kraker tegen Ajax van zondag voor de deur.Op de persconferentie werd Schmidt vrijdag gevraagd naar de staat van zijn selectie na de zware wedstrijd tegen Olympiakos (2-1). "De jongens zijn moe", zei hij met een glimlach. "We waren heel dichtbij, maar kunnen ondanks de teleurstelling terugkijken op een goede wedstrijd. Ik kan mijn spelers niets verwijten. We hebben ervaren dat we ontzettend goed kunnen voetballen."

Bij PSV was Ibrahim Sangaré afwezig, waardoor Olivier Boscagli de kans kreeg op het middenveld. De Fransman deed het goed en maakte indruk op Schmidt, die overweegt om hem ook tegen Ajax daar op te stellen. De Duitser kreeg de vraag of Boscagli wederom een optie is voor het middenveld. "Dat is hij zeker. Olivier deed het goed donderdag", zei Schmidt, die zondag wederom niet kan beschikken over de geschorste Sangaré.

Positief voor PSV is verder dat de ploeg redelijk goed uit het duel met de Grieken is gekomen. Er zijn namelijk geen nieuwe blessuregevallen bij gekomen. "Dat is een meevaller", sprak Schmidt. De coach is benieuwd naar het duel van zondag in Eindhoven tegen de koploper. Het is de derde keer dat de teams elkaar treffen in dit seizoen, na de 2-2 in de competitie en de 2-1 zege van Ajax in de beker.

"In beide duels waren we redelijk aan elkaar gewaagd. In de competitie waren wij de eerste helft beter. In de bekerwedstrijd speelden we voor rust slecht maar deden we het daarna beter. We zullen onze eigen stijl willen spelen", zei de trainer van de nummer twee van de competitie. "Ik verwacht een open wedstrijd. Soms word je teruggedrongen. Dat moet je accepteren en van daaruit op zoek gaan naar momenten dat je weer je eigen spel kunt spelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021