Galtier: "Tegen Ajax maken we alleen kans als we goed spelen"

Galtier: "Tegen Ajax maken we alleen kans als we goed spelen"

26 februari 2021 – Bij Lille zat de teleurstelling er donderdagavond dik in. De Fransen verloren met 2-1 van Ajax, en dat betekende uitschakeling in de Europa League. Hoofdtrainer Christophe Galtier vertelde teleurgesteld over de tweede wedstrijd en de prestaties van zijn Lille in de Europa League dit seizoen.

"In deze competitie en tegen Ajax maken we alleen kans als we goede wedstrijden spelen", betreurde Galtier na de wedstrijd. "Om een kans te hebben om door te gaan, moet je goed zijn in beide wedstrijden. Dit is een les die moet worden geleerd. Vanavond waardeerde ik de manier waarop mijn spelers te werk gingen, wat ze in de wedstrijd stopten, veel ritme, intensiteit, goed spel. Er is duidelijk teleurstelling en frustratie, maar ik vond het mooi om te zien hoe het team zich vanavond liet zien"

De Fransen gaven vorige week de wedstrijd weg in de laatste tien minuten. Galtier werd er weer aan herinnerd dat die tien minuten cruciaal zijn geweest voor zijn Europa League-campagne. "We zijn vorige week een beetje afgezakt in de laatste tien minuten. Die tien minuten zijn cruciaal als je ziet wat het team vandaag heeft kunnen bereiken. We hebben Ajax ertoe aangezet om veel te verdedigen, om de bal te achtervolgen."

Toch was de trainer ook trots over wat zijn team had bereikt in de Europese competitie dit seizoen. "Tijdens het toernooi hebben we sterk gespeeld, we hadden een heel goede reeks neergezet in een moeilijke poule. De mooiste wedstrijd is uiteraard die tegen AC Milan in het San Siro. We hebben alles gegeven tijdens deze knock-outwedstrijden, maar we verloren twee keer van Ajax. De spelers hebben geleerd, we zullen ervoor zorgen dat ze op deze ervaring vertrouwen om nog efficiënter te zijn in de competitie en in de Coupe de France." Lille staat momenteel op plek één in de Ligue 1 en kan zich vanaf nu volledig op die competitie gaan focussen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021