Wéér tegenslag bij Club Brugge: Dost loopt hamstringblessure op

Wéér tegenslag bij Club Brugge: Dost loopt hamstringblessure op

26 februari 2021 – Bas Dost zal de komende weken noodgedwongen vanaf de kant moeten toekijken bij zijn Club Brugge. De spits liep in het Europa League-duel tegen Dinamo Kiev een hamstringblessure op. Het is de zoveelste klap voor de nummer één van België, die door een corona-uitbraak al diverse spelers moet missen en donderdagavond bovendien werd uitgeschakeld in de Europa League.In de 56e minuut schoot het erin bij Dost en was al snel duidelijk dat de spits niet verder kon. Het betekende wéér een tegenslag voor Club Brugge, dat door de corona-uitbraak niet alleen zes spelers miste, maar ook trainer Philippe Clement. Nog altijd nam interim-coach Rik De Mil de honneurs waar. "Je kan veel covidgevallen oplossen, maar ergens is er een einde", zei De Mil na afloop in gesprek met Het Nieuwsblad. "Als Bas Dost ook nog eens uitvalt, wordt het als team moeilijk. Dat heeft ons op het einde van de wedstrijd parten gespeeld."

Door het uitvallen van Dost was Ruud Vormer aan het einde van de wedstrijd de enige overgebleven Nederlander in het normaal zeer Oranje getinte Club Brugge. Noa Lang en Stefano Denswil behoren tot de zes coronagevallen van de ploeg en door de inschrijvingsregels in de Europa League kon ook Tahith Chong niet in actie komen. 

Het gemis van Dost zal ongetwijfeld voelbaar zijn bij de Belgische koploper. De spits kende afgelopen winter een droomstart met vijf goals in zijn eerste zes duels. In totaal staat hij nu op zes treffers, al zal zijn volgende nog wel even op zich laten wachten. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021