Van den Brom: "Lachwekkend dat we nog steeds derde staan"

Van den Brom: "Lachwekkend dat we nog steeds derde staan"

26 februari 2021 – John van den Brom zit in een lastig parket bij KRC Genk. Zijn club staat momenteel derde en staat nu twintig punten achter op de nummer één. De druk neemt steeds meer toe voor de hoofdtrainer, maar toch bleef Van den Brom tijdens de persconferentie positief over zijn kansen.

"Eigenlijk is het lachwekkend dat we na deze slechte reeks nog altijd derde staan", begon Van den Brom. "Maar nu moeten we wel de omslag maken, anders blijven we er niet staan. Het staat allemaal heel dicht bij elkaar. Bij een eventuele nieuwe misstap hebben we het niet meer in eigen hand", gaf de trainer eerlijk toe. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen en daar moeten we uit komen. We moeten nu gewoon winnen ten koste van alles. Daar heb je een bepaalde killermentaliteit en overlevingsdrang voor nodig en die wil ik ook zien tegen Charleroi."

Toch bleef de voormalig Eredivisie-trainer positief over de komende weken. "Ik blijf enthousiast over hoe we getraind hebben. Daar ligt het niet aan. Ik ben en blijf super tevreden over de spelers. We hebben gewoon één keer een goed resultaat nodig." Dat goede resultaat kan Van den Brom vanavond om 20:45 uur proberen te behalen in de wedstrijd tegen Charleroi, een ploeg die met één overwinning uit de laatste negen duels ook in een flinke dip zit.

Lees ook: Van den Brom over crisisberaad: "Jij zegt dat, maar is dat zo?"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021