Bosz na uitschakeling: "Enorme teleurstelling, maar wel terecht"

Bosz na uitschakeling: "Enorme teleurstelling, maar wel terecht"

26 februari 2021 – Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is een van de zestien ploegen die donderdagavond afscheid moesten nemen van de Europa League. Na een sensationele heenwedstrijd tegen Young Boys (Leverkusen kwam van een 3-0 achterstand terug tot 3-3, maar verloor uiteindelijk met 4-3), ging het in de return in eigen huis met 0-2 onderuit. Bosz baalde na afloop, maar was ook realistisch."Het is een enorme teleurstelling dat we niet verder zijn gekomen", zei Bosz op de persconferentie achteraf, geciteerd op de clubkanalen van zijn werkgever. "Maar gezien de twee wedstrijden, is het wel terecht. We hebben het niet goed gedaan", was hij streng voor zijn ploeg.

Na de 4-3 in Bern was de uitgangspositie van Die Werkself een lastige, vond Bosz. "Wanneer je met een achterstand begint, wordt het lastig. We hebben daarom heel aanvallend gewisseld, maar dan moet je ook het geluk hebben dat je direct een doelpunt maakt. Dat hebben we nagelaten."

De ploeg van Bosz maakt sinds de jaarwisseling een moeilijke fase door. Waar het voor de winterstop nog meedeed om de bovenste plekken, is het in de competitie nu vijf punten verwijderd van een plek die recht geeft op de Champions League (top vier). Na een eerdere pijnlijke bekeruitschakeling tegen vierdeklasser Rot-Weiss Essen zit nu ook het Europese seizoen erop. Sinds de winterstop wist de ploeg in alle competities nog maar drie keer te winnen. Drie keer speelde het gelijk en liefst zeven keer werd er verloren. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021