Peters komt met reactie op opmerkelijke schorsing

Peters komt met reactie op opmerkelijke schorsing

26 februari 2021 – Jordens Peters is het niet helemaal eens met zijn schorsing. De aanvoerder kreeg twee keer geel in het cruciale duel van Willem II tegen ADO Den Haag en is daarmee geschorst voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam dit weekend. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaf eerder ook commentaar op de situatie.Van Egmond vertelde aan de NOS dat hij wel heil kan zien in de beslissingen van de scheidsrechter. Toch biechtte de KNVB-man ook op dat hij in ieder geval één gele kaart wel vrij overdreven vond. "Als ik héél eerlijk ben," begon Van Egmond, "vind ik vooral de eerste gele kaart voor Peters net iets te zwaar." De aanvoerder was zelf ook absoluut niet te spreken over de eerste kaart. In een interview met het Brabants Dagblad vertelde hij over de situatie. "Ik zag Kramer niet en vervolgens wilden we allebei de bal trappen. Daarbij raakten de buitenkanten van onze schoenen elkaar. Natuurlijk gaat de aanvaller dan naar de grond. Maar geel hoeft toch niet? Het was niet direct een scoringskans. Ik vroeg aan Mulder waarom hij die kaart gaf. 'Omdat jullie elkaar raakten', zei hij. Tsja..."

Daar bleef het niet bij; ook de tweede gele kaart schoot bij Peters in het verkeerde keelgat. "In Engeland zou niet eens voor een overtreding zijn gefloten. Ik ging er stevig in en dat kun je zeker in dit soort wedstrijden verwachten. Maar ik speelde gewoon de bal. Mulder zei dat ik er met twee benen in kwam, dat was zeker niet zo. Mijn standbeen stond nog achter mijn lichaam zelfs, dat bewijzen ook de beelden. Maar ja, ik moest wel inrukken en ik ben zondag geschorst tegen Sparta. Dat is wel heel zwaar voor twee discutabele gele kaarten, toch? Achteraf had hij beter direct rood kunnen geven bij die tweede, dan hadden we daar tegen in beroep kunnen gaan. Nu niet."

Dit, en de afgekeurde treffer van Wesley Spieringhs, zitten Peters nog altijd niet lekker. Willem II moet vechten voor lijfsbehoud, en dan kan een schorsing flink tegenwerken. Op dit moment staan de Tilburgers op plek zestien in de Eredivisie, wat zou betekenen dat het een play-off wedstrijd zou moeten spelen om in de Eredivisie te blijven. Boven Willem II staat RKC Waalwijk, met een gat van acht punten. Over de situatie van Willem II is de aanvoerder ook glashelder. "Dit is niet wat we verwacht hadden, maar het hoeft ook niet desastreus te zijn. Wij moeten elke keer weer blijven proberen een strijdbaar gevoel te ontwikkelen. En dat ook echt laten zien op het veld, het niet alleen mooie woorden laten zijn. Ik wil deze club in de Eredivisie houden. Opgeven is gewoon geen optie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021