Rensch: "De Europa League vraagt meer van mij"

26 februari 2021, 08:08   Bijgewerkt: 26 februari 2021, 08:34

De afgelopen maanden is het hard gegaan voor Ajax-talent Devyne Rensch. De verdediger maakte pas in november 2020 zijn debuut als invaller, maar had donderdagavond voor de tweede keer een basisplaats in het Europese tweeluik tegen Lille (2-1 winst). "Het was niet onze allerbeste wedstrijd", erkende hij na afloop. "Maar we wisten: de volgende ronde halen is het belangrijkst, het maakt niet uit hoe."

Spannend werd het nog wel, nadat Lille in minuut 78 vanaf de stip de 1-1 binnen schoot. "Ik vond het zelf geen penalty", zei Rensch na afloop in gesprek met Ajax TV. "Die nummer negen (Jonathan David, red.) is best sterk, dus hoe kan hij zo snel vallen? Ze kregen hem en ze scoren 'm. Dan is het gewoon focussen op het dicht houden. Zij wilden die 2-1 voor die verlenging, maar wij hadden ook zeker nog hoop. We bleven ons spel spelen, gingen niet te gehaast spelen en gelukkig kwam de 2-1 snel."

Lees ook: Ajax overleeft zeer lastige avond en gaat door in Europa League

Voor Rensch persoonlijk is het spelen van Europese wedstrijden een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. "Het vraagt veel meer van mij. Het is een hoger niveau. Ik kom tegen wat slimmere gasten te spelen, ook wat oudere gasten. Maar ik ben gewoon bezig mijn eigen spel te spelen en het de tegenstander moeilijk te maken. Ik doe gewoon mijn ding." Dat zijn ontwikkeling zó snel verloopt, is ook voor de achttienjarige Rensch zelf een verrassing. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik zie ook op YouTube opeens highlights van mezelf staan. Toevallig zag ik er gisteren een van de Onder 19, dat was vorig jaar. Dat is wel grappig om te zien. Ik besef echt niet hoe snel het is gegaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen