Zahavi: "Hierom is voetbal de populairste sport ter wereld"

26 februari 2021, 07:30   Bijgewerkt: 26 februari 2021, 07:54

Eran Zahavi was goed voor liefst vier goals in het tweeluik tegen Olympiakos, maar het leverde zijn ploeg uiteindelijk weinig op. Een late treffer in de return tegen de Grieken betekende alsnog uitschakeling voor de Eindhovenaren. "Ik ben blij met deze doelpunten, maar ik zou blijer zijn als ik er maar één had gescoord en we door waren gegaan."

PSV wist wat het te doen stond, en deed dat ook. Het kwam goed uit de startblokken en had de 4-2 uit de heenwedstrijd in de rust al weggepoetst. "Het was een goede wedstrijd van mij en ook van het team", blikte Zahavi terug met ESPN. "Een erg goed optreden in de eerste helft en natuurlijk wat verdedigender in de tweede. Zij brachten veel spelers naar voren. Het is een ervaren team dat zich probeerde te kwalificeren; ze zetten hoog druk, dus dat was lastig voor ons. Op dit niveau gaat het ook om ervaring en durf aan de bal."

Het leverde in de 88e minuut nog een tegentreffer op, een klap die PSV niet meer te boven kwam. "Toen ik die bal binnen zag vallen, zakte ik even naar de grond. Daarna probeerde ik de bal te pakken en de spelers op te peppen om de wedstrijd nog te proberen te winnen. Het lukte ons niet, maar zo is voetbal soms. Teleurstellend, emotioneel. Dit is waarom dit de populairste sport ter wereld is. Vandaag staan wij aan de verkeerde kant daarvan."

Lees ook: Late treffer doet strijdend PSV de das om tegen Olympiakos

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen