Gisteren gemist: Ajax door naar laatste zestien, PSV redt het niet

Gisteren gemist: Ajax door naar laatste zestien, PSV redt het niet

26 februari 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 25 februari.Ajax overleeft zeer lastige avond en gaat door in Europa League
Net als vorige week heeft Ajax met 2-1 gewonnen van Lille. Waar de Amsterdammers vorige week op alle fronten beter waren dan de Noord-Fransen, was het vanavond eerder omgekeerd. De koploper van de Ligue 1 was veel sterker dan vorige week en kreeg vele kansen, maar die waren niet aan de Fransen besteed. Ondanks een late 1-1 trok Ajax het duel over de streep: 2-1. Een plek in de achtste finale is dus een feit.

Late treffer doet strijdend PSV de das om tegen Olympiakos
 PSV kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen donderdagavond in het Philips Stadion met 2-1 van Olympiakos Piraeus, maar dat was niet genoeg om de 4-2 nederlaag van vorige week weg te poetsen. De beslissende treffer van de bezoekers uit Griekenland viel pas in de 88e minuut.

Leicester en Brugge uitgeschakeld, Milan wel door
Voor Leicester City en Club Brugge is donderdagavond het doek gevallen in de Europa League. Beide teams kregen het ondanks redelijke uitgangsposities niet voor elkaar om te winnen van respectievelijk Dinamo Kiev en Slavia Praag. AC Milan is wel door, maar gemakkelijk ging het niet tegen Rode Ster Belgrado.

Dit zijn de teams die Ajax kan treffen in de achtste finale
Alle achtstefinalisten in de Europa League zijn bekend. PSV redde het net niet, maar Ajax houdt de Nederlandse eer hoog. Vrijdagmiddag verdwijnt de Amsterdamse club in de koker voor de loting voor de achtste finale. Wie kan Ajax in de volgende ronde treffen?

Nederland heeft Rusland bijna bijgehaald op coëfficiëntenlijst
Nederland heeft ondanks de Europese uitschakeling van PSV uitstekende zaken gedaan op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dankzij de zeges van Ajax en PSV is nummer zeven Rusland bijna bijgehaald. Ondertussen heeft Nederland niets meer te vrezen van achtervolgers België en Oostenrijk.

Meerderheid Kamer wil geen afvaardiging regering naar WK
Een meerderheid van de Tweede Kamer is van mening dat er geen afvaardiging van de regering naar het WK voetbal in Qatar moet afreizen. Dat heeft alles te maken met de berichten die er deze week naar buiten kwamen over de misstanden in het land dat in 2022 het WK organiseert.

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021