Ten Hag glimt van trots: "Dit is een heel grote prestatie"

Ten Hag glimt van trots: "Dit is een heel grote prestatie"

25 februari 2021 – Erik ten Hag is een tevreden trainer na het bereiken van de achtste finale van de Europa League met Ajax. De Amsterdammers waren donderdagavond net als een week geleden in Frankrijk met 2-1 te sterk voor Lille. "Als je twee keer wint van de nummer één van Frankrijk, dan is dat een heel grote prestatie."In Amsterdam had Ajax het een stuk moeilijker met Lille dan een week geleden. "Dat ligt aan ons. Vorige week speelden we de perfecte wedstrijd, behalve dat we achterkwamen. Daarvoor hadden we een aantal keer moeten scoren. Vandaag ging het duidelijk moeizamer. Dat heeft te maken met het feit dat we minder goed aan de bal waren en heel slechte keuzes maakten. Daardoor kwam Lille in zijn kracht en dat hadden we niet moeten toestaan", aldus Ten Hag tegenover ESPN.

Op mentaliteit overleefde Ajax de moeilijke avond. "Dan zie je dat we kunnen schakelen naar een andere manier van winnen. We stonden goed, vochten, verijdelden de counters en streden voor iedere meter. De vechtlust zit er op dit moment zeker in. We kunnen heel goed voetballen, veel beter dan we vandaag hebben gedaan. Maar als je niet goed voetbalt, moet je nog steeds winnen."

Waar is Ajax toe in staat in de Europa League? "We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Op dit moment is maar één ding belangrijk, en dat is zondag. Dan gaan we naar Eindhoven, de nummer één tegen de nummer twee. We willen laten zien dat we de beste zijn."

Lees ookKlaassen: "We laten zien dat we niet makkelijk te breken zijn"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021