Botman: "Het viel een beetje de kant van Ajax op"

Botman: "Het viel een beetje de kant van Ajax op"

25 februari 2021 – Sven Botman heeft met Lille aan het kortste eind getrokken tegen Ajax. De Franse topploeg ging met 2-1 ten onder in Amsterdam, na vorige week ook al met die cijfers te hebben verloren. De Nederlandse verdediger zag dat het de verkeerde kant opviel.Lille kwam vanavond wel een stuk beter voor de dag dan vorige week, zag Botman ook. "Het is heel frustrerend, omdat je naar vanavond kijkende recht hebt op meer. Maar in het totale plaatje hebben we vorige week te veel weggeven en niet ons eigen spel gespeeld, en dat nekt ons", vertelt hij aan ESPN.

De koploper van Frankrijk deed het vandaag heel beter. Botman zegt dat het strijdplan vanavond anders was dan vorige week. "We wisten dat Ajax voetballend heel goed is, en we lieten ze vorige week teveel voetballen en daardoor kwamen we niet in os eigen spel kwamen. Normaal kunnen we dominant zijn en dat waren we toen totaal niet. We kwamen toen voor en die twee goals die we toen nog weggaven doen nog steeds pijn. Dat voel je nu wel."

Bij de 1-0 van Davy Klaassen ging Botman door een botsing met Daley Blind naar het gras. "Ik vond het een overtreding", zei de verdediger, die niet blij was met de arbitrage. "Als je de herhaling ziet, dan zie je dat hij het expres doet. Hij kijkt van te voren naar mij en volgens mij dit gewoon een overtreding. De scheids liet vandaag heel veel doorgaan. Aan de andere kant was er een overtreding gemaakt waar vorige week wel een penalty voor werd gegeven, dus wat dat betreft viel het een beetje de kant van Ajax op. Uiteindelijk is het jammer en trekken we de conclusie dat we het vorige week hebben laten liggen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021