Meerderheid Kamer wil geen afvaardiging regering naar WK

25 februari 2021, 21:43

Een meerderheid van de Tweede Kamer is van mening dat er geen afvaardiging van de regering naar het WK voetbal in Qatar moet afreizen. Dat heeft alles te maken met de berichten die er deze week naar buiten kwamen over de misstanden in het land dat in 2022 het WK organiseert.

Arbeiders die de stadions bouwen worden uitgebuit. Volgens The Guardian zijn er sinds 2010 meer dan 6.500 arbeidsmigranten omgekomen bij de bouw. Dat nieuws is ook bij de Tweede Kamer aangekomen, zo bleek uit de motie die SP'er Sadet Karabulut indiende. Zij spreekt van slavernij, wantoestanden en uitbuiting en diende een motie in die behelst dat er geen regeringsleden naar het toernooi moeten afreizen in 2022. Een meerderheid van de Kamer stemde daarmee in. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken stemde er niet mee in; hij vindt dat sport en politiek niet met elkaar verweven moeten worden.

Eerder deze week stelden Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sigrid Kaag (D66) zelfs dat Nederland niet zou moeten deelnemen aan het toernooi vanwege de misstanden in Qatar.

Lees ook: 'Ruim 6.500 arbeidsmigranten overleden bij WK-werkzaamheden'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen