Klaassen: "We laten zien dat we niet makkelijk te breken zijn"

Klaassen: "We laten zien dat we niet makkelijk te breken zijn"

25 februari 2021 – Ajax plaatste zich donderdagavond op vechtlust voor de laatste zestien van de Europa League. Zonder te overtuigen wonnen de Amsterdammers, net als vorige week in Frankrijk, met 2-1 van Lille. Davy Klaassen erkent dat Ajax zijn handen vol had aan de koploper van de Ligue 1 en prijst de mentaliteit van zijn ploeg.In de openingsfase kwam Ajax er nauwelijks aan te pas tegen Lille. De Amsterdammers leden veel balverlies, waardoor de Franse tegenstander er een aantal keer gevaarlijk uit kwam. "Als wij de bal wonnen, verloren we 'm gelijk weer. Zij konden dan een tegencounter plaatsen, waardoor wij niet in ons spel kwamen", vertelde Klaassen na afloop van de wedstrijd tegen ESPN.

Lille maakte op Klaassen een betere indruk dan in de heenwedstrijd. "Zij speelden beter dan vorige week. Af en toe kwamen ze eruit. Of zij beter speelden dan wij? Ja, bij vlagen waren zij wel beter, maar het is niet zo dat zij heel veel beter waren", vervolgde de middenvelder, die na een kwartier het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam.

Ajax kreeg ruim tien minuten voor tijd de 1-1 om de oren, waardoor het in de slotfase nog spannend werd. "Knijpen is misschien een groot woord, maar we maakten het onszelf wel lastig", zei Klaassen daarover. "Het zegt over ons dat we wel wat kunnen. We deden het daarna goed en maakten de tweede goal. De laatste weken hebben we al vaker laten zien dat we niet zo makkelijk te breken zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021