Arsenal ontsnapt na blunder Ceballos aan uitschakeling

25 februari 2021, 20:55

Arsenal heeft zich donderdagavond met hangen en wurgen geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. Door een laat doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang won de Londense club met 3-2 van Benfica, wat na het 1-1 gelijkspel van vorige week genoeg was voor een plek bij de laatste zestien. Voor Napoli zit het Europese seizoen erop. De Italianen wonnen weliswaar met 2-1 van Granada, maar zijn op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld.

Arsenal - Benfica 3-2

Arsenal verschafte zich vorige week in Portugal een redelijke goede uitgangspositie voor een vervolg in de Europa Leagues door een belangrijk uitdoelpunt te scoren. Bukayo Saka maakte in Lissabon de 1-1 en was donderdag in de return tegen Benfica meteen weer belangrijk voor Arsenal. Met een bekeken pass bediende hij na twaalf minuten Pierre-Emerick Aubameyang, die met een stift de doelman van de Portugese tegenstander verschalkte.

Met een 1-0 voorsprong leek Arsenal de theepauze in te gaan, ware het niet dat Benfica op gelijke hoogte kwam. De Portugezen waren in de eerste helft aanvallend onmachtig, maar kwamen door een prachtige vrije trap van Diogo Goncalves wel op 1-1. Een linke tussenstand voor Arsenal, waarbij elk foutje grote gevolgen zou hebben.

En dat foutje werd een kwartier na rust ook gemaakt. Na een hoekschop van Arsenal peerde Benfica de bal lang naar voren, waarna Dani Ceballos de bal probeerde terug te koppen richting doelman Bernd Leno. De Real Madrid-huurling kopte de bal echter veel te zacht terug, waar Rafa Silva optimaal van profiteerde: 1-2.

Door de blunder van Ceballos balanceerde Arsenal op de rand van uitschakeling, maar de blunder van de Spanjaard bleek niet fataal te zijn. Vlak na de 1-2 maakte Kieran Tierney er 2-2 van door de bal hard en laag in de lange hoek te schieten. Een spannende slotfase volgde waarin Arsenal jacht maakte op de 3-2 en ook loon naar werken kreeg. Op aangeven van Saka kopte Aubameyang in minuut 87 de cruciale winnende treffer binnen.

Napoli - Granada 2-1

Het dolende Napoli kreeg vorige week een tik te verwerken toen het op bezoek ging bij Granada. In Spanje verloor het team van trainer Gennaro Gattuso met 2-0, waardoor Europese uitschakeling al na één wedstrijd in de knock-outfase nabij was. In de return kreeg Napoli donderdag de kans om de nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen. Dat lukte niet.

?De start van Napoli was nog wel uitstekend. Al na drie minuten prijkte een 1-0 stand op het scorebord. Piotr Zielinski bezorgde de Italianen de gewenste start door de bal laag in de hoek te schieten. De hoop op een magische avond werd twintig minuten later aan diggelen geschoten door Montoro, die namens Granada de 1-1 maakte. Napoli kwam in de tweede helft nog wel op 2-1 via Fabián Ruiz, maar dat was niet genoeg voor een plek bij de laatste zestien.

Overige uitslagen

Hoffenheim - Molde* 0-2

Rangers* - Royal Antwerp 5-2

Shakhtar Donetsk* - Maccabi Tel Aviv 1-0

Villarreal* - Salzburg 2-1

*door naar de achtste finale

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen