Van der Sar over roerige tijd: "Overal gaan er wel eens dingen fout"

Van der Sar over roerige tijd: "Overal gaan er wel eens dingen fout"

25 februari 2021 – Edwin van der Sar heeft een bijzondere tijd achter de rug als algemeen directeur van Ajax. Bij de Amsterdammers speelden de afgelopen maanden vervelende zaken rond verschillende spelers, waaronder Quiny Promes, Andre Onana en Sébastien Haller. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lille OSC blikte Van der Sar terug op een roerige tijd."Ik vind dat wij een goede organisatie hebben staan", vertelde Van der Sar voor de camera van RTL7. "Overal gaat er wel een iets fout op bepaalde afdeling. Als dat structureel wordt, hebben we een probleem. Maar ik denk niet dat het bij onze club een structureel probleem is. Er kwamen de afgelopen tijd dingen naar boven waar we zelf ook geen rekening mee hadden gehouden."

Daarmee doelt de oud-international onder meer op de dopingschorsing van Onana. "Hij heeft natuurlijk een flinke tik gehad en dat geldt ook voor de club. Andre mag niet op de club trainen en wij mogen hem geen informatie over de situatie geven. Dat blijft raar. We gaan de komende weken zien hoe het gaat lopen", vervolgde de directeur, die ook inging op het vertrek van Promes.

"Hij gaf op een gegeven moment zelf aan dat hij een stap wilde maken. In Rusland gaat hij voor een nieuw begin. Ik wens hem in ieder geval veel succes, maar vind het jammer dat hij is vertrokken. Deze week heb ik hem nog uitgebreid gesproken. Quincy is enorm belangrijk voor ons geweest. Het doet hem zelf ook pijn dat hij weg is bij Ajax."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021