Journalist wakkert geruchten over EK in één land aan

Journalist wakkert geruchten over EK in één land aan

25 februari 2021 – Wordt het EK deze zomer tóch in één land gespeeld? Volgens de bekende Italiaanse journalist Tancredi Palmeri wordt Engeland 'hoogstwaarschijnlijk' het enige gastland van de eindronde. De Engelsen mogen volgens de beIN Sports-correspondent het EK organiseren omdat zij 'in de beste positie zijn' om dat te doen. De verwachting is dat de knoop mid-april wordt doorgehakt.Het is zeker niet de eerste keer dat het gerucht de ronde doet dat het EK in één in plaats van twaalf landen wordt gespeeld. Zo schreef het gerenommeerde Le Parisien in november dat de UEFA onderzocht of het toernooi in één land kon worden gespeeld. Daarbij werd Rusland genoemd als serieuze optie voor de organisatie van het EK.

De UEFA ontkrachtte een aantal dagen na de Franse berichtgeving dat het van plan is om het EK in één land te organiseren. Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, verklaarde vorige maand in de Duitse pers dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin echter nog steeds denkt aan een EK in één enkel land.

Het EK, dat over een kleine vier maanden begint, heeft voorlopig nog twaalf speelsteden: Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Amsterdam (Nederland) Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021