Kritiek op rol Ibrahimovic bij groot festival komende week

Kritiek op rol Ibrahimovic bij groot festival komende week

25 februari 2021 – Zlatan Ibrahimovic heeft zich kritiek op de hals gehaald in Italië. De Zweedse spits gaat volgende week het San Remo Music Festival presenteren én gaat samen met vriend en Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic een duet zingen. Een opvallende timing, aangezien AC Milan momenteel in een mindere periode verkeert.

En dus is er in Italië kritiek gekomen op de dubbelrol van de Zweed komende week. Ibrahimovic moet voor zijn nieuwe rol namelijk meerdere trainingen missen bij AC Milan. "Ik kan niet begrijpen hoe Milan kan instemmen met een dergelijk verzoek. Hij zou zich tijdens het seizoen moeten focussen op voetbal", liet voormalig voorzitter Silvio Berlusconi zich na de verloren derby tegen Internazionale al ontvallen over de kwestie.

Ook Fabio Capello snapt niet wat Ibracadabra gaat doen. Volgens hem kan het slechte invloed hebben op zijn teamgenoten, vanwege de twijfelachtige toewijding voor de ploeg. "Ik had hem in elk geval nooit laten gaan. Hij wordt betaald door AC Milan, dus zal hij de club en de fans moeten respecteren", aldus de voormalig coach, die met Zlatan samenwerkte bij Juventus.

Coach Stefano Pioli bevestigde dat de Zweed enkele trainingen moet missen, maar die zal inhalen in zijn eigen tijd met een personal coach van de club. Volgens hem kan Ibrahimovic de dubbele rol komende week goed aan. Dat er veel kritiek is op de spits, die tegen Internazionale onzichtbaar was en voortijdig werd gewisseld, ziet Pioli alleen maar als voordeel. "Daar haalt hij alleen maar meer motivatie uit", zo vermoedde Pioli.

Zlatan reist per helicopter elke dag naar San Remo – wat op een kleine driehonderd kilometer van Milaan ligt. Bij het festival zal geen publiek aanwezig zijn, toch is het verre van een ideale voorbereiding op een belangrijke week: donderdagavond speelt AC Milan eerst de return tegen Rode Ster Belgrado in de Europa League, daarna volgen Serie A-duels met AS Roma, Udinese (midweeks) en Hellas Verona. Zeges zijn nodig om in de Italiaanse titelrace te blijven voor AC Milan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021