Herwaardering van Alvarez: "Direct de knop omgezet"

Herwaardering van Alvarez: "Direct de knop omgezet"

25 februari 2021 – Edson Alvarez heeft afgelopen winter de knop omgezet bij Ajax. De Mexicaan wilde vertrekken in Amsterdam vanwege een gebrek aan sportief perspectief en problemen met het naar Nederland halen van zijn vriendin Sofia. Hij rekende het Ajax aan dat de verblijfsvergunning niet geregeld was, maar tot een overgang kwam het uiteindelijk niet. 

Toch heeft Alvarez niet lang getreurd toen deals met CSKA Moskou en Valencia naar de prullenbak werden verwezen door Ajax. "We hebben ook direct de knop omgezet", vertelt zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen tegenover Voetbal International over het veto dat Erik ten Hag inzette om Alvarez te behouden in Amsterdam. De oefenmeester wilde de middenvelder niet kwijt.

"Natuurlijk wilde Edson meer minuten gaan maken, maar hij voelde het vertrouwen en was vastberaden om zijn kans te pakken. Die gretigheid straalt hij nog altijd uit en hij beseft dat hij moet blijven leveren om krediet op te bouwen. Maar het belangrijkste is dat Edson weer lekker in zijn vel zit", aldus de belangenbehartiger van de Mexicaan, die in 2021 helemaal is opgebloeid in Amsterdam.

Lees ook: Ten Hag wil Álvarez houden: "Elke speler hard nodig"

De issue rondom zijn vriendin Sofia en kind werd bovendien deze winter na twee jaar eindelijk stopgezet: de papieren kwamen in orde en ze kwamen over naar Nederland. "Dat ze er nu wel zijn, zorgt voor zoveel meer rust in zijn hoofd. De voortdurende onrust en onzekerheid zijn weg, en dat merk je goed aan hem", aldus Van Kooperen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021