"Zowel Ajax als PSV gaat door naar achtste finale Europa League"

"Zowel Ajax als PSV gaat door naar achtste finale Europa League"

25 februari 2021 – Ajax verdedigt donderdagavond de 1-2 voorsprong, die vorige week op bezoek bij Lille OSC werd behaald. De Amsterdammers zijn echter gewaarschuwd: het ging in 2006 met dezelfde uitgangspositie tegen FC Kopenhagen nog fout. Destijds was dat in de voorronde van de Champions League. "Bij ons ging het mis door de spanning", blikt Urby Emanuelson terug.

"Het bereiken van de Champions League was heel belangrijk voor de club en dat voelden we in die voorrondes", herinnert de huidige speler van FC Utrecht over de wedstrijd in de voorrondes van het miljardenbal tegenover De Telegraaf. Mede door een goal van Thomas Vermaelen gaf Ajax de riante uitgangspositie nog totaal uit handen in de return in de Johan Cruijff Arena.

"Het ging in Frankrijk zó makkelijk dat er gemakzucht in de groep kan sluipen. Ook al omdat zondag PSV-Ajax op het programma staat, is er misschien de verleiding over Ajax-Lille heen te kijken", waarschuwt Emanuelson, die dat overigens niet verwacht. "Omdat dit Ajax eraan gewend is drie wedstrijden in de week te spelen, Erik er kort bovenop zit en hij verslapping niet zal toestaan. Ik denk ook dat de huidige ploeg verder is dan onze groep in 2006."

De Mos verwacht dat Ajax én PSV doorgaan
Niet alleen Emanuelson denkt dat Ajax de volgende ronde van de Europa League haalt, ook oud-trainer Aad de Mos ziet de Amsterdammers het redden tegen de koploper van de Ligue 1. "Zowel Ajax en PSV gaat door in de Europa League", was de voorspelling van de voormalig voetbaltrainer tegenover Veronica Inside. "Als Ajax weer niet doorgaat, is het een drama. Maar met Tadic in de spits gaat het wel lopen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021