Guardiola komt met opmerkelijke verklaring voor huidige succes

Guardiola komt met opmerkelijke verklaring voor huidige succes

25 februari 2021 – Pep Guardiola is met Manchester City bezig aan een geweldige reeks. Niet alleen kan zijn elftal dit seizoen nog alle prijzen pakken die er zijn, ook werden er negentien officiële wedstrijden op rij gewonnen en incasseerde het dit seizoen al 527 minuten achter elkaar geen tegengoal in de Champions League. Toch ziet de Catalaanse coach niet per se zichzelf als verklaring daarvoor.

"We hebben heel veel geld, waardoor we ongelofelijke spelers konden vastleggen. Dat is de reden dat we zoveel wedstrijden op rij hebben gewonnen", klonk het enigszins verrassende antwoord van Guardiola, die sinds zijn aanstelling negenhonderd miljoen euro in de selectie pompte met City. "Zonder die kwaliteit waren we niet in staat om dit neer te zetten. De spelersgroep is fantastisch."

Ondanks de huidige vorm wijst Guardiola overigens een andere ploeg aan als favoriet voor de eindzege in de Champions League: Bayern München. "Hoe zij met 4-1 wonnen voor SS Lazio is voor mij de belangrijkste reden waarom wij niet de grootste kanshebber zijn", aldus de Catalaan, die kritisch was ondanks de 0-2 overwinning op Borussia Mönchengladbach. "We waren voorin niet koelbloedig genoeg en dat moet wel op dit niveau."

Volgens de oefenmeester is het belangrijk om dat komend weekend tegen het verrassend sterke West Ham United beter te doen. "Dat is nu ons belangrijkste doel: om West Ham United te verslaan. De spelers moeten goed herstellen en we willen ze in een zo'n goed mogelijke conditie hebben voor die wedstrijd", aldus de Catalaan. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021