'Club Brugge volgt voorbeeld Ajax en gaat de Belgische beurs op'

'Club Brugge volgt voorbeeld Ajax en gaat de Belgische beurs op'

25 februari 2021 – Club Brugge gaat zich mogelijk melden op de beurs. De ambitieuze koploper van België is van plan om voor de zomer nog Euronext Brussel op te gaan om net als andere hele grote Europese topclubs een beurgang te maken. Dat moet zorgen voor een extra inkomstenstroom om bijvoorbeeld het stadion mee te financieren. 

Dat schrijft de krant De Tijd donderdag. Club Brugge bruist zowel financieel als sportief momenteel en wil de positie in het land versterken, door extern kapitaal aan te spreken via de beursgang. Daarmee zou het de eerste club in België zijn die die stap zet. Mogelijk wordt dat gedaan met het oog op het overnemen van het stadion, dat de club wil overkopen.

Ook topploegen als Manchester United, Borussia Dortmund en Juventus zijn op de beurs, net als Ajax als enige Nederlandse club. Toeval of niet: eerder gaf de club ook al aan Europees Ajax achterna te willen met een verregaande campagne in de Europa League. Daarvoor moet het donderdagavond zien af te rekenen met Dinamo Kiev, nadat het heenduel gelijk eindigde (1-1). 

"De koers van Ajax is dan weer verdubbeld. Maar je moet weten dat Ajax, dat geld nodig had na het arrest-Bosman, al ruim 20 jaar beursgenooteerd is", zegt Michaël Van Droogenbroeck, financieel journalist tegenover Sporza over de koers van de Amsterdammers. "In die eerste jaren liep het niet goed en was het aandeel van 11 naar 3 euro gezakt. Pas de laatste jaren scoort het aandeel merkelijk veel beter." Bij Olympique Lyon gaat het beduiend minder, terwijl ook de aandelenkoers van Juventus wat gedaald is de laatste tijd. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021